„Gofry z Laboratoriami Przyszłości”

miniatura

Tematem ostatnich czwartkowych zajęć kulinarnych w klasach 4ua, 5ua oraz 6ua było pieczenie gofrów. Zajęcia rozpoczęliśmy od przypomnienia zasad bezpiecznego użytkowania urządzeń elektrycznych w gospodarstwie domowym. Następnie uczniowie z niewielką pomocą wychowawczyń wsypali wszystkie potrzebne produkty do miski i dokładnie wymieszali mikserem. Kiedy gofrownica była już odpowiednio nagrzana przystąpiliśmy do pieczenia. W całej klasie unosił się wspaniały zapach, uczniowie z niecierpliwością czekali, aż gofry będą gotowe. Każdy mógł sam zdecydować z czym będzie jadł gofra, do wyboru był cukier puder i słodki dżem truskawkowy.

Gofry wyszły przepyszne!

Głównym celem cotygodniowych zajęć kulinarnych jest wykształcenie praktycznych umiejętności kulinarnych niezbędnych w dorosłym życiu.