Rozstrzygnięcie „Czekoladowego konkursu”

miniatura

Drodzy Uczniowie i Rodzice,

Dziękuję za wszystkie nadesłane zdjęcia ciast, babeczek, koktajli i  deserów. Każdy smakołyk wymagał zaangażowania, czasu, inwencji twórczej oraz zdolności kulinarnych. To miłe, że w naszej szkole jest tak wielu uczniów, którzy chcą i potrafią samodzielnie lub z niewielką pomocą kogoś bliskiego przygotować takie pyszności! Wszyscy uczestnicy konkursu zasłużyli na słowa uznania, ogromne oklaski oraz upominki, które zostaną wręczone, jak tylko wrócimy do szkoły, ale szczególne wyróżnienie należy się Agnieszce Splisgart z klasy 3 dPP. Aga przygotowała najwięcej czekoladowych wspaniałości, a każda z nich była pracochłonna, niełatwa i odznaczała się niezwykłą estetyką !

Poniżej przedstawiam wszystkich uczestników konkursu oraz nazwy i zdjęcia smakołyków, które wykonali (według kolejności nadsyłania konkursowych zdjęć) :

Agnieszka Splisgart z klasy 3 dPP – Angielskie, czekoladowe ciasteczka z płatkami owsianymi, Czekolada na gorąco, Czekoladowe babeczki z owocami.

Zuzanna Lisek z klasy 3 aPP -  Deser z czekoladą.

Marek Nowak z klasy 7ub – Budyń z czekoladą.

Ewelina Prałat z klasy 2sPP – Pralinki orzechowe w polewie czekoladowej z posypką.

Michał Prałat z klasy 7ua – Koktajl ciasteczkowy z mleczną czekoladą

Franciszek Kupka z klasy 3b – Literkowo – czekoladowy zawrót głowy.

Weronika Łabenda z klasy 7ub – Bezglutenowy deser budyniowo – czekoladowy z kawałkami mlecznej czekolady.

Adam Lach z klasy 7ub – Czekoladowy budyń i Kakaowa kaszka.

Krystian Pachurski z klasy 1sPP – Ciasto czekoladowe z orzechami.

Kacper Gęstwa z klasy 2 bB – Babka z polewą czekoladową, Blok czekoladowy, Królik czekoladowy.

Dominika Dąbrowska z klasy 2bB – Mus czekoladowy z dodatkiem pomarańczy.

 

Jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuję i gratuluję!

Katarzyna Paruszewska