ZAJĘCIA KULINARNE Z LABORATORIAMI PRZYSZŁOŚCI
Artykuł

W piątek 16 maja, pięknie zapachniało w naszej szkole, gdyż uczniowie klasy 3aA i 3a wzięli udział w kolejnych zajęciach kulinarnych i przyrządzili pyszne gofry.
Na początek uczniowie zostali zapoznani z przepisem, następnie przygotowali produkty i zrobili ciasto. Z ogromnym zaangażowaniem, odmierzali składniki, wsypywali je do miski oraz miksowali. Kiedy ciasto było gotowe, a gofrownica odpowiednio nagrzana, przystąpili do pieczenia. Wszędzie unosił się wspaniały aromat pieczonego ciasta, a dzieci z niecierpliwością czekały, aż gofry będą gotowe. Dzięki tym zajęciom, uczniowie udoskonalili obsługę miksera i gofrownicy.
Sprzęty te zakupione zostały w ramach programu „Laboratoria Przyszłości”. Wszystkie gofry wyglądały apetycznie, a smakowały jeszcze lepiej i nie było osoby, której ten deser nie przypadł do gustu.
Kinga Biszof
Agata Maćkowiak